sábado, 15 de marzo de 2014

Hospital de Sant Pau

Després de quatre anys d'obres i un recinte totalment tancat a les visites, la "joia" de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona ha tornat a deixar-se veure. Per fi, el magnífic Monument Històric-Artístic de la UNESCO obre les portes a la ciutat.
De començaments de 1900 fins ara, amb una part totalment  restaurada, amb una mirada amb records fotogràfics de l'època, on podreu veure els pavellons de dones que estaven separats dels pavellons masculins, on els pacients teniem espai per passejar i prendre el sol en els seus jardins, amb uns 145 m2 d'espai pensats per cada pacient ingressat . . . cosa que avui en dia seria impensable.

Un hospital que estava inclinat, sense seguir la proposta de la nova Barcelona d'en Cerdà. Uns diuen que per aprofitar millor les hores de sol, d'altres que el Sr. Domènech i Montaner va voler trencar-li la quadricula a un senyor massa quadriculat. . .


Un hospital amb uns sostres magnífics, si heu estat mai hospitalitzats haureu comprovat que el sostre és el que més us mireu tot el dia, en posició horitzontal i estirats en un llit no hi ha molt més a contemplar. . .Un pavelló de quiròfans amb una dotació d'àngels a la teulada, amb els braços alçats al cel, per tal d'enviar directament les ànimes dels que no superàven la intervenció quirúrgica . . . 
Una visita amb molts records. Molta gent recordava que allà va néixer la seva primera filla, d'altres que allà vàrem aprendre una professió i alguns turistes . . . Una visita que fins aquest cap de setmana és gratuïta i totalment recomanable.

2 comentarios:

 1. He visto parte de la remodelación que te dejan ver en esta vista" gratuita" y me ha parecido una maravilla,espero poder ver el resto ,una vez que se haya acabado todo.
  Paqui

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Gracias Paqui por pasarte por aquí!!! Volveremos para disfrutar del resto....
   Un abrazo!!!
   : )

   Eliminar